30 November, 2023
Ministrul de externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva, s-a întâlnit cu ambasadorul român din Bulgaria, Brânduşa Predescu
Statele membre ale Iniţiativei celor Trei Mări (sursă: Jacbourg, CC BY-SA 4.0)

Ministrul de externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva, s-a întâlnit cu ambasadorul român din Bulgaria, Brânduşa Predescu

Acest text este bazat pe un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe din Bulgaria din ziua de 14 aprilie 2021.

Vicepremierul și ministrul afacerilor externe, Ekaterina Zaharieva, s-a întâlnit cu nou-numita ambasadoare a României în Bulgaria, Brânduşa Predescu, cu care a discutat despre cooperarea dintre cele două țări în cadrul Inițiativei celor Trei Mări. Cei doi interlocutori au fost de acord că Bulgaria și România ar trebui să lucreze activ pentru a atrage investitori străini în regiune.

“Împreună trebuie să convingem mediul de afaceri că regiunea noastră este bună pentru investiții”, a spus Zaharieva, adăugând că forumul de afaceri planificat pentru vară sub președinția bulgară a Inițiativei oferă o bună oportunitate în acest sens.

Printre subiectele conversației, a fost îmbunătățirea conexiunii dintre cele două țări ale noastre. „Dezvoltarea în continuare a legăturilor de transport între Bulgaria și România peste Dunăre a fost întotdeauna o prioritate pentru țara noastră. Construcția unui al treilea pod peste Dunăre va avea un impact pozitiv, nu numai asupra dezvoltării relațiilor comerciale și economice și a turismului, ci va contribui, de asemenea, la dezvoltarea economiei în regiune în ansamblu “, a spus Ekaterina Zaharieva.

Vicepremierul bulgar a subliniat că, pe lângă interesele și valorile comune care ne leagă, Bulgaria și România se confruntă cu aceleași provocări. “Sunt fericită că împărtășim o viziune comună pentru viitorul european al țărilor din Balcanii de Vest și sunt convinsă că acest lucru va contribui la stabilitatea din regiune”, a spus ministrul nostru de externe.

La finalul întâlnirii, vicepremierul Zaharieva i-a urat succes Brânduşei Predescu, prima femeie numită ambasador al României în Bulgaria.

„Vă mulțumesc, doamnă vicepremier @EZaharievaMFA pentru primirea călduroasă și discuția foarte bună care confirmă dorința comună de a continua dezvoltarea parteneriatului consolidat între România și Bulgaria ca vecini și parteneri în UE și NATO. Mulțumim și pentru oportunitatea dublei fotografii ”, a scris ulterior Excelenţa Sa Brândușa Predescu pe Twitter.

Foto: Excelenţa Sa Branduşa Predescu – ambasadorul român în Bulgaria, şi ministrul bulgar al afacerilor externa Ekaterina Zaharieva (dreaptă) (sursă: MAE Bulgaria)

Abonează-te la canalul blogului Podul Prieteniei de pe YouTube, unde sunt publicate mai multe interviuri video şi audio! Blogul mai poate fi urmărit pe Facebook şi Twitter.

Citeşte în limba engleză!

Citeşte în limba bulgară!

About Author

Leave a Reply

%d bloggers like this: