19 aprilie, 2024
rsft-700x350
(foto: Ruse Summer Free Tour)

Acest text reprezintă un comunicat de presă al lui Ruse Summer Free Tour.

În ziua de 4 mai 2019 pentru al patrulea an consecutiv încep tururile pietonale grătuite ale oraşului Ruse, cunoscute sub denumirea de Ruse Summer Free Tour. Ele sunt adresate oaspeţilor bulgari şi străini ale oraşului, precum şi locuitorilor oraşului Ruse, iar traseul lor include cele mai emblematice clădiri şi locuri din zonele centrale ale oraşului.

Ca şi în cele trei sezoane precedente, tururile vor avea loc în fiecare sâmbăta a lunii mai până în lună septembrie inclusiv. Vor începe pe la ora 18:00 în faţa Statuii Libertăţii, unde profesionişti şi entuziaşti din cercurile turistice din regiune vor povesti istoria şi legendele urbane care stau în spatele locurilor pe lângă care vizitatorii vor trece în timpul turului.

În spatele iniţiativei voluntare Ruse Summer Free Tour stă organizaţia neguvernamentală Societatea ”KulturTur Ruse”, în care participă un grup de prieteni din Ruse, care după spusele lor ”dedică timp şi depun eforturi în tur, pentru că iubesc oraşul Ruse”. Adepţii acestei iniţiative sunt convinşi că aceasta exprimă spiritul liber, pe care oraşul pretinde că îl are. ”Este vorba de realizarea unui eveniment, care aduce ceva diferit de câştigul imediat sau de avantajul material. Ideea este să fie ajutat oraşul Ruse să se apropie de potenţialul său şi indirect să îmbunătăţească condiţia economică a locuitorilor săi” spune, în numele echipei, organizatoarea turului Desislava Mihailova.

Ruse Summer Free Tour este inspirat de iniţiativele similare care au loc în fiecare zi la Sofia, Plovdiv şi Veliko Târnovo, unde tururile grătuite ale oraşului sunt foarte populare şi anual sunt vizitate de mii de turişti.

În ziua de 3 decembrie 2018 Ruse Summer Free Tour a primit premiul pentru cel mai original eveniment, legat de turism, pentru anul 2018, care a fost acordat de către Municipalitate Ruse.

Pentru mai multă informaţie:

Citeşte în limba engleză!

Citeşte în limba bulgară!

About Author

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Podul Prieteniei

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura